facebook Kortläsare för receptionen – Gymsystem

Kortläsare för receptionen

Utrustning som behövs

Kortläsaren – USB (levereras från oss)
Dator/enhet som kan köra Gymsystem-appen

Inpasseringsappen

Appen laddar du ned genom att klicka på ditt porträtt längst upp till höger i Gymsystem och väljer ”Hämta Gymsystems app”.

Starta appen

Dubbelklicka på appen som du tidigare hämtat. Under ”Gym” anger du ditt domän (se inringat i bilden nedan för att hitta ert domän)
personal
Logga in med vanliga användarnamnet och lösenordet som du använder på personalsidan

Koppla läsaren

Koppla in läsaren i datorn.

Klickar man på ”Inställningar” uppe till vänster så får man upp lite fler alternativ. Man kan välja att söka efter en dörrläsare, välja ifall man vill att appen ska autostarta när datorn startas (rekommenderas starkt) och sedan proxy-inställningar.

Information

Genom denna app så kan du nu arbeta med annat samtidigt som en kund kommer in och drar sitt kort. Informationen om kortet kommer då dyka upp i en liten ruta till höger
personal

Korten som inte är registrerade dyker upp i en lista under Inpasseringar i Gymsystem och där finns en knapp så man kan koppla kortet till en kund.

Installation

Gå till Inställningar > Resurser och lägg till en ny resurs. Döp resursen till valfritt, t.ex. ”Inpassering” och välj dörr under ”Typ”. Skriv sedan in det externa dörr-id under ”Externt dörr-id”, klicka i ”Dra från klippkort vid inpassering” ifall det ska användas och lägg sedan till resursen. Lägg en tagg på läsaren och kolla under Inpassering att det funkar korrekt.

Denna app är viktig att den är igång hela tiden på den dator som kortläsaren är kopplad till!